Järjestöedustajien haku Keski-Suomen hyvinvointialueen järjestöjen ja seurakuntien vaikuttamistoimielimeen avoinna 8-16.3.2023 välisellä ajalla

Järjestöedustajien haku Keski-Suomen hyvinvointialueen järjestöjen ja seurakuntien vaikuttamistoimielimeen 16.3.2023 klo 16.15 mennessä.

Järjestöjen ja maakunnan kumppanuuspöytä käynnistää hyvinvointialueen aluehallituksen pyynnöstä järjestöedustajien haun Keski-Suomen järjestöjen ja seurakuntien vaikuttamiselimeen.

Hyvinvointialue pyytää kumppanuuspöytää ehdottamaan toimielimeen kaksitoista (12) järjestöedustajaa siten, että ehdotettu kokoonpano edustaa monipuolisesti ja moninaisesti keskisuomalaista sosiaali-, terveys- ja pelastusalan järjestökenttää mukaan lukien hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämistä tukevat järjestöt. Moninaisuudella tarkoitetaan erilaisuutta toiminnan rahoituksen, mittakaavan ja paikallisuuden sekä alueellisuuden suhteen. Vaikuttamistoimielimen jäsenille ei nimetä varajäseniä.

Järjestöedustajien haku on auki ajalla 8.–16.3.2023 klo 16.15. Järjestö tai useampi järjestö yhdessä voi ehdottaa edustajaa verkkolomakkeella. Ehdokkaalta tulee olla suostumus. Vain määräaikaan mennessä tulleet perustellut ehdotukset huomioidaan. Päätöksen ehdotettavista järjestöedustajista tekee kumppanuuspöytä kokouksessaan 20.3.2023. Päätöksen nimeämisestä tekee aluehallitus.

Tiedote avattavissa tästä linkistä, jossa tietoa vaikuttamistoimielimen tehtävistä ja kokoonpanosta sekä järjestöedustajien hausta ja kriteereistä. Tiedotteesta löytyy myös linkki hakulomakkeelle.

Lisätietoja kumppanuuspöydän hausta antaa Järjestöjen ja maakunnan kumppanuuspöydän puheenjohtaja Petri Lehtoranta, petri.lehtoranta@kesli.fi sekä Keski-Suomen Järjestöareenan puheenjohtaja ja kumppanuuspöydän jäsen Tiina Sivonen tiina.sivonen@kyt.fi.

Lisätietoja hyvinvointialueen pyynnöstä voi tiedustella palvelujohtaja Nina Peräseltä, Keski-Suomen hyvinvointialue nina.peranen@hyvaks.fi.


Lapset puheeksi -menetelmäkoulutus etäkoulutuksena

Kaksiportainen Lapset puheeksi – menetelmä on lapsen kehityksen tukemiseen kehitetty työmenetelmä, joka perustuu tietoon lasta suojaavista tekijöistä ja pärjäävyydestä. Nyt on mahdollisuus kouluttautua menetelmäosaajaksi  – Apua ajoissa! -itsemurhien ehkäisyhankkeen järjestämässä koulutuksessa. Lapset puheeksi -menetelmäkoulutus antaa pätevyyden itsenäisesti toteuttaa Lapset puheeksi –keskustelun ja –neuvonpidon.

Kevään koulutusryhmään mahtuu max.12 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutus järjestetään etätoteuksella teamsilla 21.3., 18.4., sekä 23.5.

Kouluttajana ja menetelmätyönohjaajana Liisa Jaakonaho.  Lue lisä- ja koulutuspäivien sisältötiedot: tästä esitteestä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: liisa.jaakonaho@kriisikeskusmobile.fi


Jsms ry:n jäsenet: Tervetuloa kevätkokoukseen ti 28.3 klo 17.30

Jyväskylän seudun mielenterveysseura ry:n jäsenet tervetuloa kevätkokoukseen ti 28.3 klo 17.30 Kriisikeskus Mobilen tiloihin Matarankatu 2 (D), Jkl.

Kevätkokouksen asialista:

  1. Kokouksen avaus
  2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
  3. Kokouksen järjestäytyminen
  4. Kokouksen työjärjestys
  5. Toimintakertomus, tilit ja tilintarkastajien lausunto 2022
  6. Toimintakertomuksen hyväksyminen, tilinpäätöksen vahvistaminen ja tili – ja vastuuvapauden myöntäminen
  7. Muut asiat
  8. Kokouksen päättäminen

Jäsenkirje luettavissa: Jäsenkirje 2023 kevät

Ilmoitathan kevätkokoukseen osallistumisestasi 21.3 mennessä kahvitarjoilun vuoksi sähköpostitse: tuija.hauvala@kriisikeskusmobile.fi

Tervetuloa!


Tule kääntämään laiva! – Suunta kohti paremmin voivaa yhteiskuntaa järjestöjen kanssa – vaalitilaisuus 14.3. klo 17-19

Tule kääntämään laiva! – Suunta kohti paremmin voivaa yhteiskuntaa järjestöjen kanssa – vaalitilaisuus tiistaina 14.3.2023 klo 17–19  Kansalaistoiminnankeskus Matarassa Jyväskylässä.

Keskustelua luotsaa Pekka Autio. Tervetuloa mukaan!

Tilaisuudessa keskitytään niiden haasteiden ja kysymysten ympärille, joita järjestöjen kohtaamat ihmiset nostavat esiin arjestaan sekä joita järjestöjen toiminnassa nousee esiin.

Illan teemat ovat:
-Järjestöjen rahoituksen tulevaisuus
-Terveyspalveluihin pääsyn ja hoidon yhdenvertaisuus.

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille, mukaan mahtuu noin 80 osallistujaa. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etänä. Linkki etäosallistumiseen julkaistaan Mataran verkkosivuilla tapahtumapäivänä.

Tilaisuutta mukana järjestämässä: Keski-Suomen Autismiyhdistys ry, Jyväskylän seudun Mielenterveysseura ry, Kansalaistoiminnankeskus Matara, Keski-Suomen Mielenterveysomaiset – FinFami ry, Keski-Suomen Neuroyhdistys ry, Keski-Suomen Kehitysvammaisten Tuki ry, Keski-Suomen Muistiyhdistys ry, Keski-Suomen Näkövammaiset ry, Keski-Suomen Sydänpiiri ry, Keski-Suomen Syöpäyhdistys ry, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piiri ry.


Mielenterveys eduskuntavaaleissa 2023

Mielenterveyden häiriöt maksavat Suomelle vähintään 11 miljardia euroa joka vuosi, ja mielenterveyden haasteet ovat suurin työelämästä syrjäyttäjä. Suomessa asuvien mielenterveys tarvitsee tukea, vahvistamista ja välttämättömiä toimenpiteitä.

Mielenterveyttä voi ja tulee vahvistaa

Mielenterveyden häiriöiden kustannukset, kuormittuneet mielenterveyspalvelut ja nuorten hyvinvoinnin haasteet tunnistettiin jo ennen koronapandemiaa. Koronatoimien mielenterveysvaikutukset ulottuvat laajasti eri ikä- ja ammattiryhmiin. Myös ympäristökriisi, Venäjän hyökkäyssota ja siitä johtuvat taloushaasteet kuormittavat ja koettelevat suomalaisten kriisinkestävyyttä.

MIELI ry:n vaalitavoitteet kaudelle 2023–2027 vahvistavat Suomessa asuvien mielenterveyttä ja ehkäisevät mielenterveysongelmia.

Mielenterveyden vahvistamisen 10 toimenpidettä – MIELI ry:n vaaliohjelma 2023–2027

MIELI ry:n kymmenen tavoitetta vaalikaudelle 2023–2027 vahvistavat Suomessa asuvien eri ikäisten, hyvinvointia ja kriisinkestävyyttä sekä ehkäisevät ongelmia, purkavat mielenterveyden hoitovelkaa ja lujittavat perustason mielenterveyspalveluita.

Köyhyyden mielenterveyttä heikentäviä vaikutuksia on lievitettävä, itsemurhien määrää vähennettävä ja kansalaisyhteiskuntaa vahvistettava. Erityisesti on vahvistettava nuorten mielenterveyttä ja hyvinvointia.

TUTUSTU MIELI RY:N EDUSKUNTAVAALITAVOITTEISIIN (mieli.fi-sivustolla)

Nuorten hyvinvointiohjelma

MIELI ry kutsui syksyllä 2022 kaikki halukkaat mukaan valmistelemaan Nuorten hyvinvointiohjelmaa avoimiin työpajoihin ja kommentoimaan ohjelmaluonnosta. Asiantuntemustaan ohjelman valmisteluun antoi 142 nuorten hyvinvoinnista huolta kantavaa tahoa.

Nuorten hyvinvointiohjelman kahdeksan teemaa ja yli 70 toimenpidettä vahvistavat 13–28-vuotiaiden mielenterveyttä. Kaikki nuoret tarvitsevat kasvurauhaa tukevan koulutusjärjestelmän, riittävästi aikuisia kasvuympäristöihin, ihmisarvoisen ja mielekään arjen, toimivan sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän, mielenterveyttä edistävän työelämän, oikeudenmukaisen ja yhdenvertainen yhteiskunnan sekä mahdollisuuden yhteiskunnaliseen osallistumiseen. Kaiken hyvinvoinnin reunaehto on elinkelpoinen maapallo.

MIELI ry:n tavoitteena on saada Nuorten hyvinvointiohjelma osaksi Suomen seuraavaa hallitusohjelmaa.

NUORTEN HYVINVOINTIOHJELMA (mieli.fi-sivustolla)