Yhteistyö Kaaoksen kasvattama -teatteriproduktion kanssa

Teemme yhteistyötä Kaaoksen kasvattama -teatteriproduktion kanssa. Kaaoksen kasvattama -monologi on rehellinen ja raadollinen kasvutarina mielenterveysongelmista ja itsetuhoisuudesta kärsivän läheisen varjossa. Tarina seuraa äidiksi tulevan nuoren naisen kipuilua oman menneisyytensä kanssa. Kaaoksen kasvattama koostuu tositarinaan pohjaavasta monologiesityksestä sekä osallistavasta keskusteluosuudesta, jota vetää esityksen ohjaaja Kirsi Sulonen. Mukana esitysten jälkeen keskustelemassa on kokemusasiantuntija-näyttelijä Annina Savela ja Kriisikeskus Mobilen työntekijä.

Kaaoksen kasvattama – monologi itsemurhan jättämistä jäljistä ensi-illassa la 16.9 klo 14. Ennakkoesitys pe 15.9. Esitykset Villa Ranassa.
Muut esitykset:
🟥pe 29.9. klo 18
🟥ke 8.11. klo 18
🟥to 16.11. klo 18
🟥to 7.12. klo 18.

Myös Kriisikeskus Mobilesta olemme mukana keskusteluosuuksissa Villa Ranassa:
🟥pe 15.9 Liisa Jaakonaho (ennakkonäytös)
🟥la 16.9. Miia Kovanen
🟥pe 29.9. Miia Kovanen
🟥ke 8.11. Jaana Luukkonen-Kytömäki
🟥to 16.11. Reija Okkonen
🟥to 7.12. Jouni Paananen.

Lisätiedot Kaaoksen kasvattama monologista: tästä.


Maalin teon iloa lasten ja nuorten mielenterveyden puolesta!

JYPin ja Alvan yhteiskuntavastuukampanjassa lahjoitetaan 100 euroa jokaisesta kaudella 2023–2024 JYPin tekemästä kotimaalista keskisuomalaisten lasten ja nuorten mielenterveystyöhön. Kauden päätteeksi edm. rahat tullaan ohjaamaan lyhentämättömänä Jyväskylän seudun mielenterveysseuran Kriisikeskus Mobilen toimintaan.

Kriisikeskus Mobilessa tullaan toteuttamaan JYPin ja Alvan tuella matalan kynnyksen chat-työtä sekä koulukamppiksia 9 luokkalaisille myös vuonna 2024 ja mahdollisesti myös nuorten ryhmiä mielen hyvinvoinnin tukemiseksi.

Yhteistyöhön liittyvän tiedotteen pääsee lukemaan: Juhlakaudella jaetaan maalinteon iloa lasten ja nuorten mielenterveyden puolesta – JYP Jyväskylä (jypliiga.fi)

Kiitos JYPille ja Alvalle 12.9.23 alkaneesta yhteistyöstä.


Lähisuhdeväkivalta ilmiönä -koulutus

Järjestimme Lähisuhdeväkivalta ilmiönä -koulutuksen yhteistyössä Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n kanssa 7.9.23. Koulutus oli suunnattu ammattilaisille ja koulutusiltapäivään osallistui parhaimmillaan lähes 200 kuulijaa. Koulutuksessa käsiteltiin lähisuhdeväkivaltaa ilmiönä, sen tunnistamista, siihen puuttumista sekä Haastavat erot -konsultaatioryhmän toimintaa ja MARAK-työtä. Kriisikeskus Mobilesta kouluttajina olivat Liisa Jaakonaho ja Jouni Paananen.

Kiitos osallistujille sekä Keski-Suomen ensi- ja turvakodille yhteistyöstä.

Koulutusmateriaalit: Lähisuhdeväkivalta Webinaari 7.9.2023 materiaalit

 


Vapaaehtoistyöhön Kriisikeskus Mobileen?

Jyväskylän seudun mielenterveysseura ry:n Kriisikeskus Mobilessa on mahdollisuus kouluttautua ja osallistua vapaaehtoisena kriisikeskustyöhön.

Vapaaehtoistyössä sinulta edellytetään mm. henkilökohtaista soveltuvuutta, 40-45 h kestävän kriisityön peruskoulutuksen käymistä sekä sitoutumista vapaaehtoistyöhön, työnohjauksiin ja lisäkoulutuksiin.

Vapaaehtoistyöntekijänä vastaat vapaaehtoisvuoroissasi Kriisikeskus Mobilen asiakaspuhelimeen, päivystät chattia sekä voit toimia kriisityöntekijän työparina kasvokkaisissa tapaamisissa. Vapaaehtoiskoulutuksen jälkeen sitoudut tekemään vähintään yhden 4-6 tunnin työvuoron kuukausittain.

Seuraava vapaaehtoiskoulutus käynnistyy tammi-helmikuussa 2024. Päivämäärät tarkentuvat myöhemmin. Kaikki koulutukseen hakeutuvat haastatellaan ja haastattelut toteutetaan syksyn 2023 aikana. Vapaaehtoiskoulutukseen voit hakeutua 30.11. saakka täyttämällä lomakkeen: tästä tai qr-koodista:

Lisätietoja koulutuksesta Anne Arnbergilta: anne.arnberg@kriisikeskusmobile.fi tai 046 921 6101.


Avoimet ovet yhteistyötahoille 18.9 klo 14-16

Tervetuloa Kriisikeskus Mobilen ja Rikosuhripäivystyksen Keski-Suomen palvelupisteen avoimiin oviin ma 18.9. klo 14-16 Matarankatu 6 B (4 krs.), Jyväskylä.

Tule tutustumaan työhömme ja uusiin toimitiloihimme!

Tervetuloa!