Kriisikeskus Mobile (Keski-Suomen maakunnan kunnat) on matalan kynnyksen kriisikeskus, johon traumaattisen tai elämän kriisin kohdannut, hänen läheisensä tai eri yhteistyötahot voivat ottaa yhteyttä 24 h/vrk.  Työmuotoja ovat mm. puhelimitse tehtävä kriisityö, verkkoauttaminen, asiakastapaamiset Kriisikeskuksessa sekä traumaattisissa kriiseissä myös koti- ja laitoskäynnit. Kriisikeskus Mobilen tiloissa toimii myös Rikosuhripäivystyksen Jyvässeudun palvelupiste.

Koronatilanteen ja mahdollisen koronan leviämisen ennaltaehkäisyn vuoksi me työntekijät sekä vapaaehtoiset noudatamme THL:n ohjeistuksia mm. tehostettuun käsien pesuun ja yskimishygieniaan liittyen sekä olemme luopuneet työtehtävissämme kättelystä toistaiseksi. Lisäksi koronan ja influenssan ehkäisemiseksi emme tapaa asiakkaita kriisikeskuksessa tiloissa emmekä tee koti-ja laitoskäyntejä, mikäli asiakkaalla/asiakkailla on hengitystieinfektion oireita tai tartuntavaara olisi muuten kohonnut -> kriisikeskuksen apuun on edm. tilanteissa mahdollisuus puhelimitse 014-266 7150/24 h sekä verkkoauttamisen kautta. RIKUn palvelupisteen Leaan yhteys 050 3680188. RIKUssa mahdollista asioida myös verkkoauttamisen kautta.

Lue lisätietoja verkkoauttamisesta. Mikäli haluat muuttaa jo sovitun käyntiaikasi verkkoajaksi, niin otathan yhteyttä 014 266 7150 ja sovitaan kuvapuhelusta.

Toimitaan yhdessä suositusten mukaisesti ja seurataan mm. Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) ohjeistuksia sekä koronavirukseen päivittyviä tietoja THL:n sivuilta.

****************************

Puhelin- ja verkkoauttajat Suomessa

Kun haluat keskusteluapua ja -tukea voit ottaa yhteyttä myös erilaisiin auttaviin puhelimiin, chatteihin sekä verkkoauttamisiin.  Auttavat tahot löytyvät kootusti: Puheet-sivusto.

****************************

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta löytyy: THL:n verkkosivuilta.

Yleistä koronavirustietoa kansalaiset saavat valtakunnallisesta puhelinneuvontanumerosta 0295 535 535. Neuvontanumero palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Neuvonnasta saa yleistä koronavirustietoa. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa. 

Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita keskitettyyn neuvontanumeroon tai terveysasemallesi. Lue ohjeistus: Ksshp:n sivuilta.

******************************

Lapset puhuvat koronasta, mitä aikuinen voi tehdä? Hyviä ohjeita ja vinkkejä Mannerheimin lastensuojeluliiton kirjoituksesta.

******************************