Tänä vuonna rakennamme mielenterveyden turvaverkkoa Mielinauha-kampanjalla alkaen 1. huhtikuuta. Keräyksen voimahahmo on laulaja ja biisintekijä Ellinoora. Ellinooran mukaan jokainen voi olla rakentamassa mielenterveyden turvaverkkoa. Toisista välittäminen ja tuki on vihreän nauhan viestinä: Yhdessä 4ever.

”Kaikilla on solmuja, jotka pitää avata.”

Ellinoora on kuullut some-seuraajiltaan kipeitä tarinoita, joita on miettinyt iltaisin. Koska hän on kokenut voimattomuutta niiden kanssa, hän halusi tarttua toimeen ja tulla mukaan kampanjaan. Ellinoora pyysi seuraajiaan kertomaan somessa, mikä heitä ahdistaa. Hänen tilinsä täyttyi riipaisevista kirjoituksista, joiden pohjalta hän kokosi koskettavan spoken word -teoksen. Teos on nähtävissä kampanjavideossa (mielinauha.fi).

Kuinka osallistut kampanjaan? Osta nauha ja näytä tukesi!

Kampanja-aika: 1.4.-30.6.2019

Yksinkertaisin tapa osallistua Mielinauha-keräykseen on ostaa nauha, kiinnittää se vaatteeseen tai asusteeseen ja näyttää tukensa mielenterveyden hyväksi.Nauha maksaa 4 euroa. Jokaisesta myydystä nauhasta menee 3 euroa mielenterveyden edistämistyöhön ja vaikeassa elämäntilanteessa olevien kriisiauttamiseen.

Myyntipisteet: R-kioskit, Tokmannit ja apteekit, sekä Finnkinon elokuvateatterit, Robert’s Coffeen kahvilat ja suurimmat Terveystalon toimipisteet sekä jotkut Kanrestan ravintoloista.

Tee lahjoitus verkossa: Lahjoita osoitteessa mielenterveysseura.fi/lahjoita tai Mielenterveysseuran Facebook-sivulla.

Lahjoita Tekstarilla: Tee 10 euron lahjoitus: lähetä viesti MIELI numeroon 16499.

Osta arpa tai Mielinauha-tuote: Voit ostaa Mielinauha-arvan, jossa on jaossa upeita palkintoja. Tekstaa ARPA numeroon 16499. Voit myös ostaa Mielinauha-tuotteen apteekista tai Pyörremyrsky-jäätelöannoksen Spice Icesta.

Tee kassalahjoitus Kriisipuhelimelle H&M myymälässä. Voit tehdä haluamasi suuruisen kassalahjoituksen H&M myymälässä 1.4.–14.4.

Kun olet jo osallistunut, levitä viestiä Mielinauha-keräyksestä. Kun olet osallistunut Mielinauha-keräykseen, ota nauhasta kuva instagramiin, käytä hashtagia #mielinauha.

Kampanjasivut: mielinauha.fi

Lisätietoa: Jutta Kajander, Suomen Mielenterveysseura jutta.kajander@mielenterveysseura.fi, 040 801 4429

Mielinauha-keräyksessä 2019 mukana: Apteekit, Clear Channel, Filmituotantoyhtiö Skål Helsinki, Finnkino, Hennes&Mauritz, Kanresta, Mainostoimisto DDB Nordic, Medifon, Randomex, R-kioski, Robert’s Coffee, Spice Ice -jäätelöbaarit, Terveystalo, Tokmanni ja Warner Music.

Allekirjoita kansalaisaloite Terapiatakuun puolesta!