Keski-Suomen ensimmäiset väkivaltatyön messut pidettiin 14.5.24.

Paikalla Jamkilla Rajakadun Tulikari -auditoriossa oli lähes 160 osallistujaa ja striimin kautta osallistujia oli lähes 300.

Muutama poiminta päivästä:
🍃 Avauspuheenvuoron piti Maria Kaisa Aula todeten mm., että väkivallan vähentämiseen tarvitaan kaikkia eri toimijoita.
🍃 Ammattilaiset ovat tärkein työväline väkivallan puheeksiotossa asiakastyössä, sanoi myös Jenni Krogell Thl:sta omassa puheenvuorossaan.
🍃 Seksuaalirikoslainsäädännöstä ja ilmoitusvelvollisuudesta puhui Heidi Miettinen Sisä-Suomen poliisilaitokselta muistuttaen mm., että aina voi eri tilanteissa konsultoida poliisia. Heidin puheenvuorossa katsottiin myös Tea Consent – video: katsomaan tästä.
🍃 Lapsuuden traumatisoitumisen vaikutukset ulottuvat aikuisikään, totesivat Kirsi Mustonen ja Anneli Kuusinen-Laukkala Keski-Suomen hyvinvointialueelta.
🍃Lähisuhdeväkivallan tunnistamisesta ja siihen puuttumista sekä väkivaltatyön kehittämisen katsausta piti puheenvuorossaan Marianne Notko Jyväskylän yliopistosta.
🍃Ensi- ja turvakotien liiton Tuulia Kovanen huomioi puheenvuorossaan mm. että nuorten seurusteluväkivalta on monimuotoista, satuttavaa ja aina väärin – huolestuttavaa on, että usein väkivalta jää tunnistamatta ja tilanteisiin puuttumatta. Tuulia näytti puhuttelevan lyhytelokuvan nuorilta nuorille Väkivallaton.

Lisäksi iltapäivän vinkkipajoissa pohdittiin mm. mikä tuo turvaa lapselle, asiakkaan kohtaamista, väkivallan muotoja, ihmiskauppatyötä, lähisuhdeväkivallan puheeksiottamista ja MARAK riskiarviointia sekä työikäisiä ja haastavia eroja.

Kriisikeskus Mobilen ja RIKUn Keski-Suomen palvelupisteen väki kiittää messuosallistujia ja messujen eri järjestelytahoja – messut olivat onnistuneet ja yhdessä vahvistimme väkivaltaan liittyvää osaamista!

Päivän materiaalit ja striimauksen tallenne klo 9-14 väliseltä ajalta tulevat www.hyvaks.fi/luentomateriaalit ja ne ovat saatavilla kahden viikon ajan.

Kiitos Keski-Suomen hyvinvointialue, Jyväskylän Yliopisto, Jamk, Sisä-Suomen poliisilaitos, Rikosseuraamuslaitos, Raiskauskriisikeskus Tukinainen, Kriisikeskus Mobile, Jyväskylän seurakunta, Rikosuhripäivystys sekä Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry.