Jyväskylän kaupungin tiedote: Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti maakunnallisen ympärivuorokautisen sosiaali- ja kriisipäivystyksen järjestämisestä viranomaistyönä. Lautakunta päätti myös tuottaa 1.1.2022 alkaen palvelun Keski-Suomen kunnille, mikäli asia hyväksytään kuntien päätöksentekoprosesseissa. 

Jyväskylän Seudun Mielenterveysseura ry:n Kriisikeskus Mobilen kriisityötä koskeva nykyinen sopimus irtisanotaan myös päättymään vuoden 2021 loppuun. Tavoitteena on jatkaa järjestölähtöisen kriisityön tukemista myös vuonna 2022 uuteen toimintamalliin perustuen.

***********

JSMS ry: Maakunnallisen 24/7 sosiaali-ja kriisipäivystyksen perustamispäätös on tärkeä viranomaistoiminnan vahvistamisen näkökulmasta – järjestölähtöisen kriisiauttamisen osalta tilanne on tällä hetkellä avoin vuoden 2022 alusta alkaen. Vuoden 2021 ajan Kriisikeskus Mobilen toiminta jatkuu nykymuotoisena. Jsms ry:n hallitus ja Kriisikeskus Mobilen henkilöstö kiittää kaikesta tuesta ja palautteesta, jota olemme saaneet. Kiitos adressin ja kuntalaisaloitteen tekijälle sekä kaikille teille, jotka olette ne allekirjoittaneet. Allekirjoituksia on tällä hetkellä yhteensä yli 2500. Kiitos! Kuntalaisaloite on edelleen avoinna – edellytyksenä on lähes 2900 allekirjoitusta, jotta se etenee jatkokäsittelyyn. Myös adressi on auki allekirjoituksille.