Keski-Suomen sosiaali- ja kriisipäivystys 014 266 0149/24 h

Sosiaali- ja kriisipäivystys on ympärivuorokautinen välittömän avun tarpeeseen vastaava palvelu. Sosiaali- ja kriisipäivystys järjestää kiireelliset ja välttämättömät sosiaalipalvelut, psyykkistä ensiapua heti kriisitilanteen jälkeen tai akuuttia kriisityötä. Palvelut ovat tarkoitettu kaikenikäisille. Yhteyttä voi ottaa kuka tahansa tarvitessaan itse apua tai huomatessaan toisen välittömän avun tarpeen Keski-Suomen sosiaali- ja kriisipäivystyksen numeroon 24 h 014 266 0149. Akuutissa tilanteessa soita hätäkeskukseen 112. Sosiaali- ja kriisipäivystyksen palvelut ovat asiakkaalle maksuttomia. Lisätietoja: tästä.

Ota yhteyttä sosiaali- ja kriisipäivystykseen, kun tilanne vaatii kiireellistä sosiaalityön arviota tai välittömiä toimenpiteitä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi:
* huoli lapsesta tai perheen tilanteesta
* akuutti väkivalta tai sen uhka perheessä
* huoli vanhuksen tai vammaisen kotona pärjäämisestä.

Sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa akuuttia kriisiapua traumaattisissa kriisitilanteissa. Akuutilla traumaattisella kriisillä tarkoitetaan äkillistä ja yllättävää tapahtumaan, johon ei ole voinut varautua.

Ota yhteyttä sosiaali- ja kriisipäivystykseen, kun kohtaat äkillisen kriisitilanteen kuten:
* läheisen kuolema
* läheisen itsemurhayritys
* onnettomuudet (esim. tulipalo)
* väkivallan tai vakavan rikoksen uhriksi joutuminen
* vakava oma tai läheisen kuolemaan johtava sairaus

Voit ottaa yhteyttä myös huomatessasi, että joku muu tarvitsee kiireellistä apua.

Soita hätänumeroon 112, kun tarvitset paikalle kiireellisesti ambulanssin, palokunnan tai poliisin tai oma tai jonkun muun henki, terveys, omaisuus tai ympäristö on vaarassa.

Lisätietoja: Keski-Suomen sosiaali- ja kriisipäivystyksestä apua ympäri vuorokauden 1.1.2022 alkaen  sekä  Sosiaalipäivystys.

Keski-Suomen sosiaali- ja kriisipäivystysyksikkö 24 h 014 266 0149. Mikäli sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijä ei pysty vastaamaan puheluun, päivystyksen tavoittaa yleisen hätänumeron 112 kautta. Lisätiedot.

Asiakaspalautetta Keski-Suomen sosiaali- ja kriisipäivystykseen liittyen voi antaa: tästä.

Ota yhteys oman kuntasi sosiaalitoimeen:
* kun tilanteesi voidaan hoitaa virka-aikana kunnan sosiaalitoimessa kenenkään turvallisuuden vaarantumatta
* kun asiasi vaatii rahan käsittelyä, laskujen maksamista tai tilisiirron tekemistä
* kun on kyseessä lapsen huolto- ja tapaamisasia, joka voidaan hoitaa perheoikeudellisissa palveluissa.

Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Kannonkoski, KarstulaKeuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kuhmoinen, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski.

Poliisilaitoksen sosiaalityö:

Poliisilaitoksen sosiaalityöntekijä työskentelee Jyväskylän poliisiasemalla lasten ja heidän perheidensä sekä aikuisasiakkaiden kanssa, jotka poliisin kanssa asioidessaan tarvitsevat myös sosiaalipalveluita. Poliisilaitoksen sosiaalityöntekijä: 014 2663 559. Lisätietoja palvelusta.