Sosiaalipäivystys

Sosiaalipäivystys on ympärivuorokautinen välittömän avun tarpeeseen vastaava palvelu. Sosiaalipäivystys järjestää kiireelliset ja välttämättömät sosiaalipalvelut kaikenikäisille. Yhteyttä voi ottaa kuka tahansa tarvitessaan itse apua tai huomatessaan toisen välittömän avun tarpeen. Akuutissa tilanteessa soita hätäkeskukseen 112. Sosiaalipäivystyksen palvelut ovat asiakkaalle maksuttomia.

Ota yhteyttä sosiaalipäivystykseen, kun on mm.

  • huoli lapsesta, perhetilanteesta tai kyseessä on kiirellinen lastensuojeluasia
  • akuutti lähisuhdeväkivalta tai se uhka
  • aikuisten tilanteissa (mm. huoli vanhuksen tai vammaisen kotona pärjäämisestä)
  • kun kohtaat työssäsi asiakkaita, jotka ovat mm. sosiaalityön avun tarpeessa (mm. lastensuojeluhuoli ja erilaiset aikuisten kriisitilanteet) tai haluat konsultoida ja/tai ohjata asiakkaita sosiaalipäivystykseen.

Sosiaalipäivystys Keski-Suomen maakunnassa:

Virka-aikana: ma-pe klo 8.00–16.00 sosiaalipäivystystilanteessa: ota yhteyttä kotikuntasi sosiaalitoimeen.

Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kuhmoinen, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski.

Virka-ajan ulkopuolinen sosiaalipäivystys:

Keski-Suomen sosiaalipäivystysyksikkö vastaa virka-ajan ulkopuolisesta sosiaalipäivystyksestä koko Keski-Suomen maakunnan kuntien alueella (Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kuhmoinen, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski).  Sosiaalipäivystysyksikköön voi ottaa yhteyttä suoran asiakaspuhelinnumeron kautta 014 266 0149 tai hätäkeskuksen 112 kautta. Lisätietoja: Sosiaalipäivystys.

Poliisilaitoksen sosiaalityö:

Poliisilaitoksen sosiaalityöntekijä työskentelee Jyväskylän poliisiasemalla lasten ja heidän perheidensä sekä aikuisasiakkaiden kanssa, jotka poliisin kanssa asioidessaan tarvitsevat myös sosiaalipalveluita. Poliisilaitoksen sosiaalityöntekijä: 014 2663 559. Lisätietoja palvelusta.